Translate

diumenge, 22 de juliol del 2012

SALUT - TRANSFORMA EL DOLOR EN AMOR

A l’escola aquests dies treballem una mica més relaxadament i de tant en tant en passen alguna peli. Avui ens han passat una història de dolor i poder que té un final molt feliç gràcies a un nen que pregunta molt i que és molt bo i valent.
-    Per què és dolenta la bruixa? Per què mata els homes de la tribu? Per què ens ha pres l’aigua de la font?
-    Això no ho sap ningú. És així. No preguntis tant i vigila, és molt dolenta i poderosa – li responen els habitants del seu poblat.
La mare li explica que potser l’avi podria donar resposta a les seves preguntes, però no podrà arribar a ell perquè es troba més enllà dels dominis de la bruixa. Com que és molt petitet entra a una lludriguera i viatja a través dels túnels excavats pels animals i per fi arriba on és l’avi.
-    Ella no us ha pres l’aigua, ella no mata els vostres homes.
-   Doncs això és el que creu tothom.
-    Tens ens raó, això és el que creuen, però no és la veritat. Ella us roba l’or i converteix els vostres homes en esclaus seus  perquè vosaltres li teniu por. La bruixa té molt dolor per una punxa enverinada que porta clavada a l’esquena. Aquest dolor la fa estar de tan mal humor que fa por. Sou vosaltres que li doneu el poder en creure que tot el que us passa de dolent és obra seva i ella se n’aprofita.
-    Jo li trauré la punxa i salvaré la meva gent!
I així és com un nen petit, amb ganes de saber i amb un cor compassiu i amable aconsegueix que torni la pau i la tranquil·litat en el seu poblat alleujant el dolor d’una persona.
Moltes vegades el dolor ens fa estar de mal humor i ens fa sentir sols i desgraciats. Si algú ens acompanya en el sofriment, el dolor es transforma, es fa més suportable i el nostra ànim canvia.

Senyor, fes que estigui atent a les persones que pateixen al meu voltant i que pugui ajudar-les amb paraules amables i amb la meva companyia. I que quan jo no estigui bé sempre trobi algú amb qui compartir la meva pena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada