Translate

diumenge, 22 de juliol del 2012

SALUT - 1


Una possibilitat per enfocar la pregària és que la manca de salut sovint ens porta a perdre l’esperança. Per tant podem conduir la pregària en demanar pels malalts sense oblidar la sort que tenim nosaltres de tenir prou recursos com per estar amatents a la nostra salut, i que no perdem mai l’esperança.
La vida ens pot portar dificultats de tots tipus. Hem de tenir esperança, saber veure la sortida a les situacions que se’ns presentin. Quan creuem un túnel, per llarg que sigui sabem que té sortida, no perdem l’esperança de travessar-lo. Aquesta esperança ens fa caminar cap a la solució.
Jesús, avui volem pregar pel nens que estan malalts, que pateixen i els costa d’acceptar la seva situació.
Preguem perquè no perdin l’esperança de curar-.se, perquè siguin capaços de seguir gaudint de la música i les paraules boniques, de la família i dels amics.
Preguem perquè tots nosaltres siguem capaços de valorar les coses que tenim. Aquesta és la millor manera de no perdre l’esperança.
Una altra possibilitat és enfocar-ho vers a què la salut no s’aconsegueix només amb diners, sinó que cal la col·laboració de tots, i que salut no vol dir estar només “bons”, sinó que és important ajudar, col·laborar, servir, estimar.

HI HA COSES QUE NO ES COMPREN

Amb diners podem comprar plaer, però no amor.
Amb diners podem comprar espectacle, però no alegria.
Amb diners podem comprar un esclau, però no un amic.
Amb diners podem comprar una dona, però no una esposa.
Amb diners podem comprar una casa, però no una llar.
Amb diners podem comprar aliments, però no gana.
Amb diners podem comprar medecines, però no salut.
Amb diners podem comprar diplomes, però no cultura.
Amb diners podem comprar tranquil·litzants, però no pau.
Amb diners podem comprar favors, però no perdó.
Amb diners podem comprar la terra, però no el cel.
Amb diners podem comprar títols, però no honradesa.
Amb diners podem comprar benestar, però no felicitat.
Amb diners podem comprar coses i passar-ho bé (a estones),
però només estimant les persones podem ser feliços (sempre),
encara que, de vegades, no ens ho passem bé.
Traduït del francès i ampliat per Josep Codina

PREN LA TEVA LLITERA I CAMINA

Entre ells hi havia un home, malalt des de feia trenta-vuit anys. Jesús, en veure'l ajagut i sabent que estava així des de feia molt de temps, li diu: - Vols curar-te? El malalt li respongué: - Senyor, no tinc ningú que em tiri a la piscina en el moment que es remou l'aigua i, mentre jo hi vaig, un altre hi baixa abans que jo. Jesús li diu: - Aixeca't, pren la teva llitera i camina. A l'instant, aquell home va quedar curat, prengué la llitera i caminava. Aquell dia era dissabte. Per això els jueus deien al qui havia estat guarit: - Avui és dissabte i no t'és permès de portar la llitera. Ell els respongué: - El qui m'ha posat bo m'ha dit: "Pren la teva llitera i camina." (Jn 5, 5-11)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada