Translate

diumenge, 22 de juliol de 2012

LLIBERTAT


La llibertat és un gran valor. Possiblement, sense ella no tindrien sentit molts dels altres valors. Fem nostres altres valors, altres creences, altres maneres de fer lliurement. Però tot i que llibertat vol dir optar per una cosa o una altra, té els seus límits. La llibertat no ha de ser una excusa per a fer o dir qualsevol cosa. La nostra llibertat no pot entrar en conflicte amb la dels altres. La llibertat implica responsabilitat, responsabilitat envers tu i els altres. Hem optat lliurement a seguir un camí, el camí de Jesús, un camí ple de fe, amor i esperança. Un camí que cal recórrer responsablement amb els altres.

JO VULL SER LLIURE

Jo vull ser lliure.
I estimo la llibertat;
Lliure a la recerca de noves idees.
Lliure, com a protagonista de nous projectes;
com algú que ja no és un nen i vol ser adult.
Lliure, com algú que té les seves raons i vol dir-les;
com algú que no necessita indicadors de camí.
Lliure, com algú que ja se sent responsable;
com algú que ha estrenat llibertat.
Senyor, no és el teu Evangeli un cant al cor lliure?

JESÚS I ABRAHAM

Jesús digué als jueus que havien cregut en ell: -Si us manteniu ferms en la meva paraula, realment sereu deixebles meus; coneixereu la veritat, i la veritat us farà lliures. Ells li replicaren: -Nosaltres som descendents d'Abraham i no hem estat mai esclaus de ningú. Com pots dir que hem de ser lliures? Jesús els respongué: -Us ben asseguro que tothom qui peca és esclau, i l'esclau no es queda a la casa per sempre; és el fill el qui s'hi queda per sempre. Per això, si el Fill us fa lliures, sereu lliures de debò. (Jn 8,31-36)

JESÚS ERA UN HOME LLIURE

No es deixava determinar pel que els altres esperaven d’ell, sinó que feia el que creia que el Pare Déu li demanava. Els poderosos volien fer-lo canviar, no volien que parlés tant d’amor, de bondat  i de justícia. Però Jesús no els feia cas i seguia parlant i actuant com ell sabia que  havia de fer.
Jesús no feia res que no cregués que venia de Déu. Ho tenia tan clar que ningú li podia fer mal. Anunciava que Déu ens regala llibertat, ens dóna capacitat d’obrar bé, sense fer cas de les males influències.
Potser ens diran que és més divertit actuar malament, que no passa res, que tampoc és tan important ser bona persona, que el món no canviarà perquè nosaltres procurem sempre estimar, portar-nos bé i ser respectuosos amb tot i amb tothom...
Jesús, gràcies per ensenyar-nos a pensar i a ser persones lliures.
Quan algun company ens vulgui convèncer de fer males accions, ara ja sé que tinc forces per dir NO! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada