Translate

dilluns, 11 de juliol del 2016

L'ART DE VIURE PLEGATS

Explica una llegenda dels indis sioux que una vegada un noi i una noia van arribar agafats de la mà a la tenda del vell bruixot de la tribu i li van demanar:
- Nosaltres ens estimem i volem casar-nos. Però ens estimem tant, que volem un consell que ens doni garantia de que viurem sempre més plegats, fins a la mort. Què podem fer, per aconseguir-ho?
El vell, emocionat veient-los tan joves i apassionats els va dir:
- Són tasques difícils, però mireu: Tu noia, hauràs de pujar fins al cap de munt de la muntanya que hi ha al nord del poblat, i només amb una xarxa de caçar el falcó més fort i dur-lo viu fins aquí. Tu noi, escalaràs la muntanya de Tro, allà hi trobaràs la més gran i forta de les àligues, l'hauràs d'agafar amb una xarxa i portar-me-la viva.
Els joves es van abraçar esperançats i van partir a complir la missió.
El dia fixat tots dos s'esperaven amb les aus davant la tenda del bruixot. El vell va constatar que realment eren els excel·lents exemplars que ell havia demanat.
- I ara què hem de fer? - van dir els joves.
- Agafeu les aus i lligueu-les, una amb l'altra per les potes, amb aquestes cintes de cuir. Quan estiguin lligades, deixeu-les anar perquè volin lliures.
Així ho van fer i van deixar les aus. Aquestes van intentar volar però amb prou feines van poder fer saltets per terra. Minuts després, irritades per la impossibilitat de volar, van començar a agredir-se i a picar-se l'una a l'altra fins fer-se mal. Aleshores el vell va dir:
- No oblideu mai el que esteu veient. Aquest és el meu consell: vosaltres sou com l'àliga i el falcó, si estiguéssiu lligats, encara que fos per amor, no tan sols viuríeu arrossegant-vos sinó que més tard i és d'hora començaríeu a fer-vos mal l'un a l'altre. Si voleu que el vostre amor duri, voleu plegats però mai lligats.

Allibera la persona que estimes perquè pugui volar amb les seves pròpies ales.
Això és una veritat en la parella, però també en les relacions familiar, professionals i d'amistat.
Respecta el dret de les persones de volar vers els seus somnis.
La lliçó principal és que només lliures, les persones són capaces d'estimar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada