Translate

dijous, 7 de juliol del 2016

EL SECRET PER SER FELIÇ

Fa moltíssims anys, vivia a l'Índia un savi del que deien que guardava en un cofre encantat el secret que el feia triomfar en tots els aspectes de la vida i per això es considerava l'home més feliç del món.
Molts reis envejosos li oferien diners i poder a canvi del secret; i fins van intentar robar-lo per apoderar-se del cofre màgic. Tot va ser endebades. Quan més ho intentaven, més infeliços eren, doncs l'enveja no els deixava viure. Així van anar passant els anys i el savi era cada cop més feliç.
Un nen se li va apropar i li va dir: "Senyor, jo també vull ser feliç, igual que tu. Per què no m'ensenyes què haigde fer per aconseguir-ho?" El savi, veient la bona fe de l'infant va dir: "Vine amb mi i escolta amb atenció que et diré. En realitat en són dos, els cofres on guardo el secret per ser feliç. Un és el meu cor, i l'altre la meva ment i la clau per obrir-los són unes quantes normes que s'han de seguir al llarg de la vida...
La primera, és saber que existeix la presència de Déu en totes les coses de la vida. Estar en les coses no vol dir poder-les solucionar.
La segona, és creure en tu mateix i en el que vals.
La tercera, és posar en pràctica els teus projectes i creure en ells.
La quarta, és que no has d'envejar ningú pel que té o pel que és.
La cinquena, és que no has de guardar rancúnia a ningú. Deixa que les lleis de Déu facin justícia i tu perdona i oblida.
La sisena, és que no agafis res que no et pertanyi.
La setena, és que no maltractis ningú. Tots els éssers del món mereixen un respecte.
Finalment lleva't sempre amb un somriure als llavis. Observa al teu voltant i descobreix el costat bo de les coses. Pensa en l'afortunat que ets de tenir tot el que tens i dóna'n sempre gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada