Translate

dimecres, 29 de juny del 2016

UN DOCTORAT EN DESENVOLUPAMENT INFANTIL

Una dona va anar a renovar el seu carnet de conduir i quan el funcionari li va demanar a que es dedicava, va dubtar a l'hora de respondre, perquè no sabia com explicar-li. El funcionari va insistir:
-El que li pregunto, és si té una feina fixa!. 
- És clar, que tinc una feina -va respondre ella- Sóc mare!
- Nosaltres no considerem això una feina -li va dir fredament el funcionari- li posaré simplement, mestressa de casa.
Una bona amiga d'aquesta mare, es va assabentar del que havia passat i durant un temps no va parar de donar-hi voltes fins que un dia es va trobar ella mateixa en una situació idèntica.
Va resultar que la persona que la va atendre era un funcionària de carrera, segura i eficient. El formulari que s'havia d'omplir era llanguíssim. La primera pregunta va ser:
- Quina és la seva ocupació?
Ella va respondre:
- Sóc Doctora en "Desenvolupament Infantil i en Relacions Humanes".
Sorpresa, la funcionària ho va anotar al formulari però no va poder estar de demanar-li...
- Puc preguntar-li, què fa vostè exactament?
La dona digué:
- Desenvolupo un programa a llarg termini dintre i fora de casa. Sóc responsable d'un equip i actualment m'ocupo de quatre projectes. Treballo a dedicació complerta i el grau d'exigència d'aquesta feina és de catorze hores diàries i a vegades fins i tot les vint-i-quatre hores del dia.
A mida que li explicava les seves responsabilitats, va notar un creixent respecte en la veu de la funcionària, que va acabar d'omplir el qüestionari sense fer més preguntes.
Quan aquella dona va tornar a casa va ser rebuda pel seu equip: una nena de tretze anys, un nen de set i un altre de tres. Mentre anava cap a l'habitació per canviar-se de roba, va sentir el més nou dels seus projectes: un nadó de sis mesos assajant un nou to de veu.
Va somriure feliç recordant la seva resposta a la funcionària i pensant si ella era Doctora en Desenvolupament Infantil i Relacions Humanes... Què seran les àvies...? Doncs: Doctores Executives Senior. I les ties? Aquestes podrien ser: Doctores Assistents...
I d'aquesta manera totes les dones, mares, esposes, amigues i companyes: Doctores en l'art de fer la vida millor.

Mares, no us preocupeu per no donar als vostres fills el bo i millor de tot... Només cal que els doneu el millor de vosaltres mateixes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada