Translate

divendres, 3 de juny del 2016

PREPARATS PER NO TENIR

Preparats per no tenir?; però, què diu aquest home !. Avui tots estem preparats i educats per a tenir. Tenir diners, tenir èxit, tenir diversió, tenir amistats, tenir un bon treball, tenir caps de setmana ben plens, tenir sensacions, tenir capacitats, tenir viatges, tenir bona entrada, tenir imatge, tenir cameres, ordinadors, roba de marca, mòbils, connexions. En una paraula. Tenir de tot i més.

Preparats per no tenir !!. Quina burrada, quina estupidesa, quin anacronisme, quina ximpleria....Tothom vol tenir i tenir. Un bon govern, una bona política és la que ens porta a un creixement sostenible cap a munt. Mai cap avall. Fins ens sentim preparats, si cal, per anar donant part del que tenim; però, que quedi clar, primer tenir-ho i després ja ho donaríem.

És clar que, com diuen, no ho podem tenir tot en aquest mon. No podem ser alts i baixos a l’hora. No podem ser morenos i rossos a l’hora. No podem estar a dos llocs a l’hora. No podem evitar tots els riscos, ni malalties, ni que el temps vagi passant, ni refer les històries viscudes, ni haver nascut a un altre lloc o tenir uns pares diferents, ni esdevenir altres del que som.... buf ! . Ara resulta que per ser hem de no ser altres realitats. Oh, i jo, que ho voldria ser tot!.

Honradament, amb aquesta mentalitat el que recolliràs és una gran buidor. 
Tens el cor ben escardat. 
De tant de voler tenir no et tindràs. De tant de voler, no et voldràs 
Com un cuc que puja i baixa per anar fent, quan tinguis et cansaràs i baixant cap a vall et tornaràs a inflar cap a munt per tenir una nova cosa. 
De debò, preparat per no tenir, per dir no, “gràcies, no em fa feliç, està buit, és una porqueria, tinc el goig en un altre lloc”.... 
..o possiblement aniràs de frustració amb frustració....i “tiro porquè me toca”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada