Translate

dimecres, 29 de juny del 2016

TALLA LA TEVA BRANCA

Conta la llegenda que el rei d'una llunyana comarca un bon dia rebé en obsequi dos petits falcons. Els els va entregar al mestre ensinistrador perquè els entrenés.
Al cap d'alguns mesos, el rei demanà informes al mestre sobre l'entrenament dels valuosos falcons. El mestre l'informà que un dels falcons responia perfectament a l'entrenament, però que l'altre no s'havia mogut de la branca on el va deixar el dia de la seva arribada.
El rei feu venir curanderos i sanadors perquè veiessin el falcó; però ningú pogué fer volar l'au que restava a la seva branca. En un acte de desesperació, el rei comunicà al seu poble i prometé una bona recompensa a la persona que fes volar el falcó.
L'endemà, de bon matí, veié el falcó volant àgilment davant les finestres del palau. Feu venir l'autor d'aquest prodigi. Li presentaren un pageset d'allò més senzill i humil.
El rei li preguntà:
- Com ho has fet per fer volar el falcó? Ets un mag?
El pageset atemorit digué al rei:
- No fou màgia ni ciència, Senyor, només he tallat la branca i el falçó ha volat. S'adonà que tenia ales i començà a volar.
Les cròniques conten que des d'aleshores el falcó volà lliurement i sense cap restricció, i el rei gaudia de veure'l volar.

... I tu, a quina cosa estàs aferrat que t'impedeix volar àgilment?
... què és això dels qual no et pots desenganxar?
Vivim dins una zona de comoditat on ens movem i creiem que això és l'únic que existeix. Dins d'aquesta zona hi està tot el que sabem i creiem. Convivim amb els nostres valors, rutines, pors i limitacions.
Tenim desigs, volem resultats, però no sempre estem disposats a còrrer riscos, no sempre estem disposats al canvi, a còrrer camins difícils.
Deixa d'aferrar-te a la teva pròpia i única branca i corre el risc de volar més alt. 
ATREVEIX-TE A VOLAR!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada