Translate

dissabte, 26 d’abril del 2014

PARE NOSTRE DE LA PROFESSORA i DEL PROFESSOR

PARE NOSTRE QUE ESTÀS EN EL CEL, comencem el nostre treball d’avui amb la teva presència.
SIGUI SANTIFICAT EL VOSTRE NOM, que et lloïn els nostres alumnes i et beneeixin per la seva vida i per la nostra. Que el teu nom de Pare es faci visible a la convivència familiar de la nostra comunitat educativa.
VINGUI EL TEU REGNE, que Jesús va anunciar, va començar i ens va confiar.  Que les nostres aules siguin l’avanç d’una societat renovada.
FACIS LA VOSTRA VOLUNTAT així en la terra com en el cel. Que nosaltres siguem la teva mà. Convivint i col•laborant en la nostra comunitat educativa,  com a professors amb els teus fills i filles pels camins de la llibertat.
DONEU-NOS EL NOSTRE PA DE CADA DIA, el pa de la taula familiar, el pa de la veritat, de l’amistat, el pa de la justícia i de la llibertat, el pa dels ideals i els valors per compartir-los cada dia amb els alumnes que ens confies.
PERDONA LES NOSTRES CULPES com nosaltres perdonem. Perdona els nostres desànims i les nostres impaciències, que nosaltres comprenguem i perdonem els nostres alumnes.
NO ENS DEIXIS CAURE EN LA TEMPTACIÓ d’oblidar els marginats de la cultura, de no atendre a qui més ho necessita, a reduir-nos a ser funcionaris al servei d’una educació compromesa amb la vida.
LLIURA’NS DE QUALSEVOL MAL, del paternalisme que no deixa créixer en llibertat, de l’autoritarisme que domestica, esborrant l’originalitat de cada alumna i alumne i lliura’ns del mal de no estimar els nostres alumnes.

AMEN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada