Translate

dijous, 2 d’abril del 2020

Cel - Infern

Un home, el seu cavall i el seu gos, caminaven per un carrer. Després de molt caminar, l'home es va adonar que els tres havien mort en un accident.
La caminada era molt llarga, costa amunt, el sol era fort i els tres estaven xops de suor i amb molta set. Necessitaven desesperadament aigua. En una corba del camí, van veure una portalada magnífica, tota de marbre, que conduïa a una plaça amb blocs d'or. Una font d'on brollava aigua cristal·lina, era en mig de la plaça. El caminant es va dirigir a l'home que des d'una garita vigilava l'entrada.
- Bon dia - va dir el caminant- Bon dia - va respondre l'home- Quin lloc és aquest, tan bonic? - va preguntar el caminant- Això és el cel - va ser la resposta- Què bé que hem arribat al cel, estem amb molta set, va dir el caminant- Vostè pot entrar a beure aigua a voluntat - va dir el guardià, indicant-li la font- El meu cavall i el meu gos també tenen set.- Ho sento molt - li va dir el guarda - Aquí no es permet l'entrada d'animals
L'home es va sentir molt decebut perquè la set era gran, però ell no beuria, deixant als seus amics amb set. D'aquesta manera, va prosseguir el seu camí. Després de molt caminar costa amunt, amb la set i el cansament multiplicats, van arribar a un lloc, l'entrada estava marcada per un portalada vella i semi-oberta. La porta donava a un camí de terra, amb arbres d'ambdós costats que li feien ombra. A l'ombra d'un dels arbres, un home estava recolzat, amb el cap cobert per un barret, semblava que dormia...
- Bon dia - va dir el caminant
- Bon dia - va respondre l'home
- Estem amb molta set, el meu cavall, el meu gos i jo
- Hi ha una font en aquelles pedres - va dir l'home indicant el lloc - Poden beure a voluntat
L'home, el cavall i el gos van anar fins la font i van sadollar la seva set.
- Moltes gràcies - va dir el caminant al sortir
- Tornin quan vulguin - va respondre l'home
- Per cert - va dir el caminant - quin és el nom d'aquest lloc?
- Cel - va respondre l'home.
- Cel? ¡Però si l'home del costat de la portalada de marbre m'ha dit que allí era el cel!
- Allò no és el cel, allò és l'infern
El caminant va quedar perplex
- Doncs, aleshores - va dir el caminant- aquesta informació falsa ha de causar grans confusions!
- De cap manera - va respondre l'home - En veritat ells ens fan un gran favor. Perquè allí es queden aquells que són capaços d'abandonar als seus millors amics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada