Translate

divendres, 13 de maig del 2016

EGO-CENTRE DE GRAVETAT

Ha aparegut una nova màquina, un excel·lent ingeni de la bona tècnica, que s’està venent a baix preu i revoluciona els departaments de psicologia d’arreu del món: “ego-centre de gravetat”.
Com qui pren la pressió arterial l’“ego-centre de gravetat” constata amb menys d’un minut el nivell de centrament del pacient en ell mateix i la capacitat afectiva de desplaçament real vers un altre ser humà.
El resultat tècnic surt en un índex que va del 0 al 100. El zero significa aquell nivell de concentració total sobre si mateix. És un estat absolutament perillós, gravíssim, pràcticament mortal i que demana mides d’una urgència immediata. El 100 és el nivell de total donació vers l’altre; i fins ara no s’ha donat en cap cas. Passar ja de 75 es considera un cas molt necessari a la nostra societat, modèlic i capacitat per sanar, escoltar, ajudar i estimar.
Els primers estudis han arribat a interessants anàlisis culturals. Ens comuniquem unes mostres, encara no del tot fiables, però que indiquen les tendències. Els fonamentalistes es mouen entre el 2 i el 10. Els racistes: entre el 3 i en algun cas arriben al 12. Els consumistes, si bé depèn del tipus de consum, poden arribar el nivell 23. A l’extrem contrari hi ha alguna gent del món escolar, del món sanitari, i ecologistes tan naturistes, com de la nova sèrie per definir “ecologistes espirituals” de la branca: acció social. Cap diferència de races, cultures i religions; si bé en general i, per poc, valoració una mica més positiva en el sexe femení.
Tot això és encara molt prematur i està obert a precisions molt més concretes. També l’“ego-centre de gravetat” admet unes millores substancials.

(Per a persones que vulguin ampliar la informació.)
Si vols entendre els més alts nivells de desplaçament del ego vers l’amor real als altres, mira atentament una bona imatge de Jesús en creu i preguntat què va fer per tu, què fa per tu, i què espera fer per tu, si li deixes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada