Translate

diumenge, 22 de maig del 2016

CURES PAL·LIATIVES

Les reunions de grup molts cops es continuen a la porta del Casal. Quan s’acaba la reunió oficial es forma a l’acera un col·lectiu variat, que si comença per salutacions, o “si us plau, no t’oblidis de trucar-me”, molts cops gestiona una conversa llarga i apassionant, molt més llarga que la del grup. I quina pena que sigui tan tard!

Els pocs vianants que passen per aquelles hores han de demanar pas. La conversa ha anat pujant de veu, els set que són al carrer parlen tots a l’hora i ja són dos quart d’una. 

El tema ha sortit per pura urgència. Resulta que entre una cosa i altra ens hem hipotecat de per vida. No cal explicar-se massa. Tothom ho entén. És una de les situacions més constants entre la gent que està al voltant dels trenta i vol...... una casa, casar-se, una estabilitat, ... res de l’altre món, senzillament viure.

En un moment en que tots paren de parlar, ho fa una noia que ha anat seguint la conversa, mirant i escoltant concentrada. Es diu Begonya, va venir per un master; i ha trobat feina en una auditoria; contracte temporal, com quasi tothom, però fa prou mèrits.

-¿Sabeis la solución ?.... curas paliativas!!!!

Tots resten parats. Hi ha quelcom en aquestes paraules que hi toca a fons. És una crítica o és un cataplasma. Potser les dues coses. Crítica o cataplasma cal aclarir-ho.

- Què vols dir, Begonya?

- Pues,.... gresca, ir a cenar, marcha, ... curas paliativas! Cuando tantos hemos claudicado de nuestros principios siempre nos quedan las curas paliativas para hacernos soportar el fracaso. 

La que es va armar. Tots a l’hora. Els veïns van estar a punt de cridar a la Guardia urbana. Ai, la Begonya!!, tan calladeta!

I tu, què en penses?. Què fas per mirar de canviar les coses?. Vas només a la teva bola, per molt raonable i justa que sigui?. No creus que estem arribant a una explotació total? O, potser, ja t’has situat a les “cures pal·liatives”?

Guardeu-vos dels falsos profetes! Que vénen a vosaltres disfressats d’ovella, però per dintre són llops rapaços. Pels seus fruits els coneixereu. ¿Es cullen potser raïms dels cards o figues dels arsons ?. Tot arbre bo dona fruits bons i tot arbre dolent dona fruits dolents. (Mateu 7, 15-17)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada