Translate

divendres, 23 de desembre del 2016

El diumenge... Dedica’l al Senyor

Heus aquí que un dia dos nens, en Joan i la Maria, varen trobar un tros de paper; era un escrit de la Bíblia que deia: 
“Això diu el Senyor: Durant sis dies treballa i ocupa’t en les feines que calgui, però el setè dia és de repòs; dedica’l al Senyor”. 
En Joan va dir a la Maria: 
- Saps que això m’agrada molt! Aquest paper diu que els diumenges no hem de fer res. 
- Em sembla que no ho has entès gaire bé! Sí que diu que és dia de repòs del treball de la setmana, és a dir, que no hi ha col·legi, les fàbriques no funcionen, les oficines estan tancades, però és el dia que hem de dedicar al Senyor. 
- I què vol dir que l’hem de dedicar al Senyor? Com ho hem de fer? 
- Bé, una manera molt maca de dedicar-lo al Senyor és resant. 
En Joan digué: 
- Ah! Però per què resem? 
La Maria li contestà: 
- Mira, tu estimes molt el teu germà, oi? A vegades per demostrar-li-ho et quedes amb ell i jugueu, altres vegades li fas un petó o bé una forta abraçada. Doncs això mateix és resar: estar en Déu perquè l’estimem, a vegades en silenci, altres jugant, treballant, tot sols contemplant la natura: les estrelles a la nit, una muntanya, el sol, el mar, etc. 
- Ja ho entenc! Oi que tu no sabries com fer-ho per resar quan estàs trista? 
- Doncs no hi havia pensat mai. Sempre pregava per donar-li gràcies, quan estava contenta. 
- Jo ja ho sé: quan tinguis por, estiguis trista o el dia et vagi malament, has de pensar que no estàs sola, que és amb tu, i dir-li: Senyor, ajuda’m, ja no tinc por perquè és en mi. I ja veuràs com et marxa la tristor. 
- Tens tota la raó, ara ho faré sempre. 
En Joan encara digué: 
- Així, els diumenges, quan venim aquí a missa també preguem? 
- I tant! Pensa en un joc que pots jugar tot sol i t’ho passes molt bé; però si som tota una colla que juguem, ens ho passarem millor encara, i tots estarem molt contents. Doncs això és igual, podem pregar de moltes maneres, però els diumenges -que en aquest paper diu que l’hem de dedicar al Senyor- ens reunim per resar, per això anem a missa i cantem tots, diem paraules que ens ajuden a pensar més en Ell; i com que som molts que ens trobem, el Senyor està molt més content. 
En Joan, finalment, digué: 
- Ja ho entenc. Així podem pregar quan estem sols, o quan ens reunim; tant en l’alegria com en la pena, en el silenci, en la gatzara de les danses o dels cants, en el treball, sempre per dir a Déu que l’estimem i que l’estimarem tota la vida. 
Evangelis d’estar per casa - Escola Pia de Catalunya
Contes i textos per a la pregària i reflexió

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada