Translate

dimarts, 26 de gener del 2021

Estigueu contents en el Senyor

A la carta als Filipencs Pau dona un consell: “Estigueu contents en el Senyor sempre; ho repeteixo, estigueu contents.” (Fl 4,4)
Venint d'algú que està empressonat és un consell que sona estrany. Però és un consell que ens resona avui fortament. Les nostres actituds interiors no han de reflectir les nostres circumstàncies externes!

És tan fàcil desanimar-se arran de circumstàncies desagradables (i més en els moments que estem vivint) o tenir la temptació de prendre esdeveniments insignificants massa seriosament (no ens ha passat darrerament més d'una vegada?). Sempre hi haurà situacions a la vida que faran que siguem infeliços o improductius o fins i tot febles a nivell emocional. Però mai no hi hauria d’haver cap esdeveniment a la notra vida que ens tregui la nostra alegria! La nostra alegria, ningú no ens la pendrà ... que diu la cançó. No hi hauria d’haver mai cap episodi o ocurrència que ens robi el nostre goig.

Això és possible quan la nostra alegria és “en el Senyor". El nostre goig és el resultat d'un punt de vista vertical, ja que contemplem directament el rostre de Déu mateix! Si tenim una perspectiva horitzontal en la nostra vida, tan lluny com arriba la vista només veurem la nostra existència com un terreny desert i sec. Però si triem contemplar la cara del Pare, quedarem captius del seu amor ... la seva pau ... i la seva bondat!

Si decidim avui viure una vida vertical en comptes d’una existència horitzontal, no tindrem temps per queixar-nos perquè estarem plens de goig per la seva presència. 
Les paraules depressió, tristessa, desencant, desencís, desmotivació ... s'esborraran dels nostres diccionaris i seguirem la nostra Vida al costat del Pare amb Goig i Alegria.

(inspirat en un pla de youversion)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada