Translate

dijous, 12 de febrer del 2015

UN EQUIP A LA SELVA


Hi havia una vegada un lleó que era el rei de la selva. Era un Rei just que sempre buscava el bé del seu poble. Un dia va tenir una brillant idea. Formar un equip de futbol per jugar amb els països veïns i passar-ho bé. Així que ràpidament va anar per la selva per elegir els seus jugadors.

Va passar per un prat i va veure una girafa. Va pensar que jugaria molt bé de cap i la va fitxar per l'equip. Després va veure un ós enorme que faria molt bé de porter i també el va fitxar. Va veure una gasela i un lleopard corrent ràpids com un llamp i va pensar que serien els millors davanters per a l'equip i els va triar. I així va anar escollint als seus jugadors segons veia les seves qualitats. Als micos i el tigre per ocupar el centre del camp. Un elefant i un rinoceront per a la defensa. Una llebre per regatejar. Al final, després de molt buscar, va aconseguir completar un equip amb onze jugadors.
Però el primer dia de l’entrenament va ser un desastre. El lleopard volia menjar-se la gasela. L'ós volia atrapar els micos. L'elefant i el rinoceront no paraven de barallar-se. La llebre fugia a corre-cuita del tigre. Allò no podia seguir així. El Rei, que era l'entrenador, va xiular molt fort el seu xiulet i els va fer aturar. S'havia adonat que no es voldran entre ells per ser diferents els uns dels altres.
Així que, abans de ensenyar-los a jugar a futbol, els va ensenyar a conviure junts en pau per respectar i acceptar-se tal com eren. Si no, l'equip no funcionaria. Després de molts dies d'entrenar només en això, van arribar a ser grans amics.
Llavors és quan van començar a jugar a futbol. I s'ho van passar tan bé aprenent aquest esport, que van arribar a ser un dels millors equips. Tothom, en veure'ls jugar, s'admiraven de com ho feien. I quan els preguntaven per què jugaven tan bé, ells contestaven:
- Perquè Som bons amics i cada un aporta a l'equip el millor que sap fer.


PROPOSTES DE REFLEXIÓ
  1. Per què el rei lleó tria els seus jugadors amb qualitats diferents? ¿No seria millor que tots fossin iguals perquè l'equip fos perfecte?
  2. Per què el primer dia d'entrenament va ser un desastre?
  3. Com creus que l'entrenador els va ensenyar a conviure junts i en pau? Imagina't i digues com va poder ser l'entrenament que els va fer el rei lleó perquè, al final, acabaran sent grans amics.
  4. On era el seu secret per jugar tan bé?
  5. Creus que això es podria aplicar al teu grup? De quina manera?
  6. Què podries aportar al grup perquè cada vegada estigués més unit?
  7. Com t'agradaria que fos el grup on ets? Com aconseguir-ho?
  8. Et sembla que Jesús va fer el mateix amb els apòstols?
  9. Com podem fer que Jesús sigui un amic més del nostre grup?

Elecció dels Dotze (Mc 3, 13-19) (Mt 10,1-4; Lc 6,12-16)
Jesús pujà a la muntanya, va cridar els qui va voler, i ells anaren cap a Jesús. En designà dotze, als quals donà el nom d'apòstols, perquè estiguessin amb ell i per enviar-los a predicar, amb poder de treure dimonis. Els dotze que va designar són aquests: Simó, a qui donà el nom de Pere; Jaume, fill de Zebedeu, i Joan, germà de Jaume, als quals donà el nom de Boanerges, que vol dir «fills del tro»; Andreu, Felip, Bartomeu, Mateu, Tomàs, Jaume, fill d'Alfeu, Tadeu, Simó el el Zelós i Judes Iscariot, el qui el va trair.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada