Translate

dijous, 12 de febrer del 2015

La història del llumí valent

Hi havia una vegada una caixa on vivien moltes llumins amuntegades. Estaven així perquè tenien molt fred. S'estrenyien els uns als altres per escalfar-se. Però amb això no n'hi havia prou. Sempre estaven tremolant de fred. No sabien de quina manera podien entrar en calor. Anaven passant els dies, i les coses continuaven igual.

Fins que una de les llumins més intel·ligents, després de pensar-ho molt, va trobar la solució i va dir:
  • Ja ho tinc! Ja sé com salvar-nos del fred! Foc! Necessitem foc!
I les altres llumins, molt sorpresos per la seva saviesa, van dir:
  • I com aconseguirem tenir aquest foc del que tu parles?
I va respondre dient:
  • Algú haurà d'arriscar la seva vida sortint d'aquí per buscar-lo i portar-nos-el.
Totes les llumins van començar a parlar entre elles. Sortir de la caixa significava una mort segura. Feia tant fred allà fora, que tot el que ho intentés moriria congelat.
Una petit llumí es va presentar voluntari per anar a buscar el foc. Tots van callar sorpresos. Allò era una bogeria. Va pujar molt decidit a dalt de la caixa i va sortir donant un salt cap a fora. Però amb tan mala sort, que va perdre l'equilibri i va caure de cap. En tocar el cap amb el terra, es va encendre i va començar a cremar.
El petit llumí estava sorprès. No s’ho podia creure. Tenia el foc a dins. Des de fora va començar a cridar als altres llumins, que el foc el tenien adormit a dins. Només calia sortir de la caixa i saltar de cap.
Al principi no el van creure. Però quan van treure el cap i el van veure cremar, es van convèncer. Totes els llumins es van arriscar a saltar, i en caure, es van encendre. Des de llavors, no van tornar a passar més fred. I aquell foc que tenien, mai se'ls va acabar. Si algun s'apagava, n'hi havia prou amb acostar-se a una altra llumí que estigués encès i tornava a recuperar el foc.
Hi havia una vegada ...
José Real Navarro
PROPOSTES DE REFLEXIÓ
  1. Quin problema tenien els llumins?
  2. Qui es va arriscar? Què li va passar quan va sortir de la capsa?
  3. Que descobreix al veure que crema?
  4. Val la pena que s’arrisqui un per salvar els altres?
  5. Jesús va fer el mateix per nosaltres?
Jesús ressuscitat envia els seus deixebles (Mt 28,16-20)
Els onze deixebles se n'anaren a Galilea, a la muntanya que Jesús els havia indicat. En veure'l, el van adorar; abans, però, havien dubtat. Jesús s'acostà i els va dir:
--He rebut plena autoritat al cel i a la terra. Aneu, doncs, a tots els pobles i feu-los deixebles meus, batejant-los en el nom del Pare i del Fill i de l'Esperit Sant i ensenyant-los a guardar tot allò que us he manat. Jo sóc amb vosaltres dia rere dia fins a la fi del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada