Translate

dimecres, 23 d’octubre del 2019

La constància

Un obrer ja entrat en anys va pensar que havia arribat el moment de retirar-se a gaudir de la seva pensió de jubilació. Va anar a parlar amb el seu cap i li va explicar els seus plans de deixar la feina per portar una vida més plaent amb la seva dona i la seva família. Sense cap dubte anava a perdre diners amb aquesta decisió, però guanyaria en qualitat de vida. Ho havia parlat amb la seva dona i ja sortirien endavant com havien fet en moltes altres ocasions. Li va explicar que durant més de 40 anys havia treballat sense defallir, sent un perfecte professional i posant el seu cor en el que feia. Estava orgullós d'això però ara li havia arribat el moment de gaudir i no veia l'hora de començar la seva nova vida.
El cap es va adonar que era inevitable que el seu bon empleat -el millor de l'empresa, sens dubte- deixés la companyia i li va demanar, com a favor personal, que fes l'últim esforç: construir-li una casa més, un habitatge de luxe a les afores de la ciutat. L'obrer va accedir i va començar la seva feina, però ho va fer a contracor. No comptava amb aquest últim treball, i no tenia gens de ganes de fer-ho. A més de cobrar d'ell, en aquesta ocasió va pensar en aprofitar-se d'aquesta oportunitat que se li presentava. Va usar materials d'inferior qualitat, i el seu treball, el mateix que el dels seus ajudants, va ser molt deficient. Ho va fer tot ràpid i malament, per guanyar el major diners possible en el menor temps. Era una desafortunada manera de posar punt final a la seva carrera, però almenys tindria un benefici econòmic que li ajudaria en la seva nova vida.
Quan el paleta va acabar el treball, el cap el va acompanyar a inspeccionar la casa. En acabar de veure-la, li va lliurar un sobre i li va dir: "Obriu-lo, és un regal per a tu".
El paleta va començar a obrir el sobre amb les mans tremoloses. Potser fos més diners com a recompensa per tants anys de treball ...
Però quan va acabar d'obrir el sobre el que va trobar van ser ... les claus de la casa que acaba de construir, la que el seu cap li regalava per tants anys de dedicació i esforç i que ell havia espatllat amb un treball barroer ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada