Translate

divendres, 19 de juliol del 2019

Finalitat i propòsit

Dilluns al matí, ens despertem aviat per vèncer el típic transit de l'hora punta de tots els dilluns. Quan arribem a la feina, anem directes a veure el nostre correu electrònic que vam deixar durant el cap de setmana. A continuació, ens posem a treballar, ens trobem amb clients, assistim a reunions, fem un cafè ràpid a la màquina del fons del passadís mentre comentem amb alguna companya aspectes de la feina... Arriba el divendres, i busquem al final de la jornada un lloc on estar amb els nostres amics o companys de feina on fer un got o dos abans d'anar cap a casa.


La vida és una rutina. I de vegades ens preguntem: És això tot a la vida? Quin és el propòsit i el significat de la vida? El propòsit i el significat de les nostres vides no són tan fàcils d'esbrinar. Les preguntes que tenim davant nostre són: què significa tenir propòsit i significat? Com es determinen? Si pensem en Isaïes 43:7 (tots els qui porten el meu nom, i que jo, per la meva glòria, he creat, he format i he fet!) que ens diu que Déu ens ha creat per la seva glòria i només per als seus propòsits.

El nostre propòsit i la raó per la qual estem en aquesta terra és només per a la seva glòria. El nostre propòsit és estimar a Déu i complir la seva voluntat, estimar-nos els uns als altres com ell ens va estimar. I això és el que el glorifica. En això trobem que Déu ens ha donat un motiu de la nostra existència. Un significat per a la nostra existència. Som creats per ell, d'acord al seu amor, i les nostres vides són per viure per Ell, perquè puguem estimar.

Sant Agustí va dir que "la finalitat de l'home és glorificar a Déu". I quina millor manera tenim de glorificar-lo que estimant. Déu ens ha donat dons, habilitats i talents a cadascun de nosaltres que podem utilitzar per a la seva glòria. Ens correspon a nosaltres saber administrar-los i fer-los augmentar. I se'ns han donar no només pel nostre ús, sinó per a servir als altres. Tot el que fem hauria de ser només per a la glòria de Déu. I així veritablement complirem la seva voluntat: 
"Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l'ànima i amb tot el pensament. Aquest manament és el més gran i el primer. El segon li és semblant: Estima els altres com a tu mateix. 40 Tots els manaments de la Llei i dels Profetes es fonamenten en aquests dos." (Mt 22,37-39)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada