Translate

dijous, 16 de maig del 2019

Novena a Santa Joana

CADA DIA:
1. Pregària inicial:
Déu etern i misericordiós, que vas inspirar el pensament de consagrar la teva Mare una família religiosa de la qual havia de ser fundadora Santa Joana de Lestonnac, et preguem que imprimeixis en les nostres vides les seves heroiques virtuts i ens concediu la gràcia que pel seu mitjà venim a demanar-te . Amén.

2. Reflexió
(la que correspongui a cada dia)

3. Petició

4. Pregària d'un PareNostre, un Ave Maria i un Glòria.

5. Pregària final:
Senyor, que a Santa Joana de Lestonnac, dona plena de fe, esperança i caritat, vas donar a l'Església una educadora fidel, segons l'Evangeli, concedeix-nos, per la seva intercessió, que imitant el seu exemple siguem fidels servidors de la teva Paraula. Per Crist nostre Senyor. Amén.
Santa Joana de Lestonnac, prega per nosaltres.

REFLEXIONS PER A CADA DIA
DIA 1: CARITAT
Lectura de 1a Corintis 13, 1-13 . 
"El millor mitjà per atraure sobre si les benediccions celestials és l'exercici de la caritat amb el proïsme". Santa Joana de Lestonnac.

DIA 2: HUMILITAT-POBRESA
Lectura de Mt 5,3 i 25, 31-46 i de Col. 3,12-17
Santa Joana va posar la seva confiança en la força de l'Esperit, no en els recursos humans, i quan més es va desprendre de les seves comoditats, més va brillar en la seva vida la riquesa del Senyor que l'havia triat.

DIA 3: ACCEPTACIÓ DE LA VOLUNTAT DE DÉU - OBEDIÈNCIA
Lectura de Lc 1,26 i 2,49
"La bona pregària no consisteix en els gustos espirituals, sinó en la fidel atenció per conèixer Jesucrist i complir la Voluntat de Déu.". Santa Joana de Lestonnac.

DIA 4: LLIBERTAT INTERIOR
Lectura de Ga. 5, 13-26
Joana no es va deixar esclavitzar per la comoditat, ni per la moda, ni pel prestigi: tot en ella mirava a la meta: Jesucrist en la seva Església.

DIA 5: ESPERIT MISSIONER
Lectura de Mt 28, 19-20
"A tot estic disposada per salvar els que es perden i donaria amb gust la meva vida per la salvació d'una sola persona" Santa Joana de Lestonnac.

DIA 6: FE- CONFIANÇA
Lectura de Mt 7, 25-29
"El meu cor no ha perdut la pau perquè he posat la meva esperança en Aquell que sempre té cura dels que confien en Ell" Santa Joana de Lestonnac.

DIA 7: ORACIÓ
Lectura de Lc. 11, 5-13 i de Jn. 15, 7
"La pregària és una conversa, una comunicació i una trobada de cada persona amb Déu" Santa Joana de Lestonnac.

DIA 8: MARIA, IDEAL DE VIDA
"Mentre peregrinem, Maria serà la Mare educadora de la fe. Té cura de que l'Evangeli penetri, d'acord la nostra vida diària i produeixi fruits de santedat. Ella ha de ser cada vegada més la pedagoga de l'Evangeli a Amèrica Llatina" (Doc. De Pobla , 290).
Lectura de Jn. 2, 1-11
"Recordeu-vos de que són fills de la Sma. Verge, part d'un cos que porta el seu nom, i facin-dignes d'un títol tan gloriós ". Santa Joana de Lestonnac.

DIA 9: SEGUIMENT RADICAL DE CRIST
Lectura de Mt 16, 25-28 i 19, 16-30 i de Lc. 5, 1-11
"La part que Nostre Senyor ens dóna en la seva Creu ens fa pensar el molt que ens estima. Animem-nos a portar-se constantment. Alegrem-nos en els nostres sofriments tenint davant els nostres ulls a Jesucrist carregat amb la creu; esforcem-nos per portar la nostra després Ell, amb la ferma esperança de que els nostres treballs, infinitament més petits que els seus, acabaran en un goig sense mesura ". Santa Joana de Lestonnac.

Va dir Santa Joana de Lestonnac.
"Omplim-nos de les llums
de la divina saviesa,
per ensenyar als altres
les veritats de la fe
i els mitjans de salvació,
mai es fa massa per Déu "

"Maria és el veritable model
que hem de tenir davant dels ulls
en totes les nostres accions "

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada