Translate

dijous, 12 d’abril del 2018

Urbi et Orbi (fragment)

Jesús ha ressuscitat d'entre els morts.

Juntament amb el cant de l'al·leluia, ressona en l'Església i en tot el món, aquest missatge: Jesús és el Senyor, el Pare l'ha ressuscitat i ell viu per sempre enmig nostre.

Jesús mateix havia preanunciat la seva mort i resurrecció amb la imatge del gra de blat. Deia: «Si el gra de blat, quan cau a terra i mor, queda sol, però si mor, dóna molt de fruit » (Jn 12,24). I això és el que ha passat: Jesús, el gra de blat sembrat per Déu en els solcs de la terra, va morir víctima del pecat del món, va romandre dos dies al sepulcre; però en la seva mort era present tota la potència de l'amor de Déu, que es va alliberar i es va manifestar el tercer dia, i que avui celebrem: la Pasqua de Crist Senyor.

Nosaltres, cristians, creiem i sabem que la resurrecció de Crist és la veritable esperança del món, la que no defrauda. És la força del gra de blat, de l'amor que s'humilia i es dóna fins al final, i que renova realment el món. També avui aquesta força produeix fruit en els solcs de la nostra història, marcada per tantes injustícies i violències. Porta fruits d'esperança i dignitat on hi ha misèria i exclusió, on hi ha fam i falta treball, als pròfugs i refugiats -tantes vegades rebutjats per la cultura actual del descart-, a les víctimes del narcotràfic, del tràfic de persones i de les diferents formes d'esclavitud del nostre temps.
...
Porti el Crist Ressuscitat fruits de vida nova per als nens que, a causa de les guerres i la fam, creixen sense esperança, mancats d'educació i d'assistència sanitària; i també per la gent gran rebutjats per la cultura egoista, que descarta a qui no és «productiu».

Invoquem fruits de saviesa per als que en tot el món tenen responsabilitats polítiques, perquè respectin sempre la dignitat humana, s'esforcin amb dedicació al servei del bé comú i garanteixin el desenvolupament i la seguretat als propis ciutadans.

Papa Francesc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada