Translate

divendres, 13 d’abril del 2018

Lil·liputencs

Estava menjant tan tranquil, amb el cap cap avall, quan, de sobte, sento una veu que diu:
- Vols suc?
Vaig aixecar el cap ... Mare meva! No t'imagines el brick de suc que portava a les mans la monja que m'ho va oferir. Era gegant! No abastava ni amb els braços a agafar-lo, mai he vist res igual. La imatge em va semblar divertidíssima, ja que semblava que la monja que l'oferia s'havia tornat "lil·liputenc" davant de tanta desproporció.

També nosaltres, moltes vegades tendim a portar un brick gegant creient que ens valoraran o acceptaran més, i intentem omplir els nostres braços de mèrits o gestes aconseguides. Anem per aquí, per allà, fem, desfem ... tot a velocitats de vertigen. Ocupades les mans amb semblant brick, no les podem utilitzar més que per a subjectar i evitar que caiguin les nostres seguretats.

Però el teu valor no és a les teves obres, en tot el que pots arribar a fer per agradar als altres. No és l'activitat o els teus mèrits el que et configura. Et configura l'Amor. Et configura aquesta capacitat que tens de posar el teu brick a un costat per passar del "fer" al "ser". Així també podràs deixar que l'altre sigui, que l'altre arribi a allò del que tu li sents capaç.

Crist necessita que tinguis les mans buides, que deixis anar tot allò pel que creus que et fas millor. Les vol lliures perquè sigui Ell el que les utilitzi, perquè puguin gaudir d'estendre una mà, d'ensenyar, de deixar pas a altres ... i així descobrir que no has de lluir res, que ja no has de posar el teu valor en un cartró amb suc, sinó que el teu valor està en que tu siguis el recipient que acull el suc, tu ets el brick! I és Crist el que t'omple amb la seva Gràcia, amb el seu Amor, perquè puguis tenir les mans lliures i així poder repartir el suc de les mil maneres que se't presenten a cada moment.

Avui el repte de l'amor és que tinguis les mans buides, que deixis anar les teves seguretats. I, ja que tens les teves mans buides, usa-les per ajudar a algú a creuar el carrer, a portar unes bosses ... Segur que Crist et posa la situació que necessites per utilitzar les teves mans.

VIU DE CRIST

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada