Translate

diumenge, 17 de setembre del 2023

Gràcies ... perdona’ns

Gràcies Déu perquè la creació (els seus colors, formes i bellesa), ens parla de tu, ens inspira i ens apropa a la teva presència, a la teva glòria, al teu amor, creativitat i hospitalitat.
Però perdona’ns, perquè ens hem creat murs de formigó, ens n’hem allunyat a base d’asfalt, vidre i metall. Perdent així un accés tan simple i formidable a intuir el teu poder.

Els silencis
Gràcies Déu perquè els silencis ens parlen de tu, quan sols, sentim més clars els nostres pensaments, la nostra consciència, i enmig d’ella, la teva veu, que ens parla veritat i ens dona testimoni de tu.
Però perdona’ns, perquè els silencis ens han incomodat i els hem omplert amb tota mena de sons, de ritmes, de músiques, de sorolls, de veus. Perdent així un accés tan simple i formidable a intuir la teva proximitat.

El descans
Gràcies Déu perquè el descans ens parla de tu, quan ens regenerem i donem temps per agrair i gaudir d’allò que ens has donat, quan passem més temps amb amics i família, simplement estant, conversant, regalant-nos.
Però perdona’ns, perquè ens hem privat del descans i hem saturat les agendes d’activitats productives, d’experiències per explicar, de feina que ens ajudi a augmentar el patrimoni o gastar-lo. Perdent així un accés tan simple i formidable a la teva pau.

La teva paraula
Gràcies Déu perquè la teva paraula ens parla de tu, ens convida a implicar-nos intel·lectualment i espiritualment en els teus propòsits, a disposar de la teva guia, la teva ajuda, la teva esperança i la teva transformació.
Però perdona’ns, perquè no trobem temps per llegir-la, per estudiar-la, per comprendre-la i fer-la nostra, perquè no la valorem pel que és. Perdent així un accés tan simple i formidable a deixar-te fer la teva obra en nosaltres.

La pregària
Gràcies Déu perquè en la pregària ens parles de tu, ens obres la porta de bat a bat a deixar-nos abraçar per tu, de viure’ns com a fills teus i de viure’t com a Pare nostre.
Però perdona’ns, perquè no som del tot presents quan preguem, ens distraiem o ho convertim en rutina. Perdent així un accés tan simple i formidable al teu amor.

El servei
Gràcies Déu perquè el servei ens parla de tu, del que tu has fet i fas per nosaltres, de la teva gràcia per nosaltres i els altres, del teu propòsit per a la nostra vida.
Però perdona’ns, perquè ens hem oblidat de servir, per servir-nos. Perdent així un accés tan simple i formidable a conèixer el teu propòsit per a nosaltres.

Ajuda’ns
Ajuda’ns avui i cada dia a deixar-nos inspirar per la teva creació,
a permetre silencis,
a donar-nos temps per aturar-nos, descansar i agrair,
a llegir la teva paraula,
a orar de forma compromesa i present
a servir...
...i tenir així accés d’una forma tan simple i formidable al teu poder, a la teva proximitat, a la teva pau, a ser transformats per tu, al teu amor, a conèixer el teu propòsit per a la nostra vida.
En el nom de Jesucrist, amén.
(Jana Guerola)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada