Translate

divendres, 6 de gener del 2023

OBRIM EL COR!​

La celebració del dia dels Reis d'Orient (Epifania), és una festa important pels cristians de tot el món (i especialment pels cristians ortodoxos). En el nostre petit racó de món de vegades passa només com una gran festa amb una gran cavalcada, i pels regals que rebem petits i grans. Sembla, com tantes vegades veiem, que igual que el Nadal i d'altres festes, el dia de Reis s'acaba convertint en una festa enlluernadora i sobretot consumista.

La paraula Epifania significa «manifestació»; és a dir, és quan Jesús es dona a conèixer, es revel·la. En el dia de Reis, celebrem que Jesús es manifesta també als pagans, a la gent que no creu en Déu.

Els Reis Mags d'Orient (que NO vol dir que feien màgia, SINÓ que eren savis) van saber reconèixer Jesús i van adorar-lo. Ells, que eren savis, van saber descobrir el Fill de Déu en un nen fràgil, petit i pobre.

Quin exemple que ens van donar. Van venir de lluny per coneixer-lo, i un cop conegut marxaren amb el cor compromés!​

Deixem que Déu i el seu amor es manifesti en nosaltres i els nostres! Deixem que aquesta Epifania del Senyor es converteixi en alegria veritable, en saber que ens coneix i ens estima com ni ens imaginem! Deixem que el nostre cor quedi ple del seu amor amb el compromís de transmetre aquesta llum a tot el món. Que Ell sigui la nostra força per afrontar els reptes de cada dia i que la seva llum ens guiï i guiï tota la humanitat cap a la plenitud de l'amor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada