Translate

diumenge, 17 de gener del 2016

Edifiquem sàviament!

Un fuster, a punt ja de jubilar-se informà al seu “jefe” que tenia plans de retirar-se i portar una vida més reposada en companyia de la seva esposa. Manifestà que estranyaria el sou, però que com s’havia de retirar, s’espavilarien per a subsistir. 
El contractista lamentà que un empleat tan valuós deixés la empresa. Llavors li demanà que construís una darrera casa, com un favor personal.
El fuster acceptà, però era evident que no posava el cor en la feina encomanada. Treballà de mala gana i amb materials de mala qualitat. Va ser un desafortunat colofó a una trajectòria de gran laboriositat.
Quant finalment acabà la seva obra, l’amo anà a inspeccionar la vivenda. Seguidament, l'hi entregà la clau de la casa al fuster i l’hi comentà:
- Aquesta és la vostra casa. Accepteu-la com un regal de part meva.
El fuster restà perplex i avergonyit. Si hagués imaginat que la casa era per a ell, hauria posat molt més interès en la seva construcció.

Això mateix ens passa a tots. Construïm la nostra vida dia rere dia, i sovint no ens esforcem al màxim en la construcció de la nostra existència. 
Al final restem sorpresos quan descobrim que hem de viure en la casa que ens hem construït.
Si tinguéssim una altra oportunitat, ho faríem tot de forma molt diferent. Però no es pot fer marxa enrere. 
Tal com el fuster, anem construint la nostra vida. 
Cada dia posem un clau, col·loquem una fusta o aixequem una paret.
Amb les nostres actituds i decisions d’avui construïm la nostra casa per demà… 
Edifiquem sàviament!
Permeteu que el fuster de Nazareth us ajudi en la construcció de la vostra vida. Ell li donarà un autèntic propòsit i significat a la vostra existència. 

Demanem-li a Jesús que entri en el nostre cor a través d’aquesta pregària:
«Jesús, desitgem els dons que Vós ens oferiu:: la pau del cor, l’amor i un sentit per a la nostra vida. Us obrim la nostra vida i el nostre cor ara. Us demanem que ens perdoneu les nostres faltes, que ens ajudeu a començar amb moltes ganes aquest nou curs, que des del primer dia sapiguem valorar la importància de l’esforç constant. I que aquest curs arribem a conèixer-vos íntimament i a sentir el vostre amor. Amén».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada