Translate

dijous, 9 de novembre de 2017

EN UNA CASA DE SEGUIDORES DE JESÚS...

T'imagines aquesta escena a l'evangeli? 
«Jesús els digué: veniu amb mi i us faré pescadors d'homes. Immediatament van prémer 'm'agrada!' ... i van seguir pescant »
Quin desengany! Com hagués continuat llavors la història dels primers seguidors de Jesús? 

Està clar. En el seguiment de Jesús no n'hi ha prou amb un 'm'agrada'. Jesús no en té prou amb engrossir la seva llista de seguidors amb un amic més. Jesús ens anima a donar respostes que comencen per aquí, per anar més enllà: 'm'inquieta', 'em comprometo', 'vull'.

Aquestes respostes passen pel desig profund de semblar-nos a ell, d'imitar-lo en les seves maneres, en com es relaciona, com mira la realitat i l'afronta, què diu, com estima, com entén la justícia, com aposta per cada persona, especialment pels més pobres ... Però això no sempre és senzill. El seguiment a Jesús no és una cosa evident, que ens sorgeixi de manera natural, de vegades perquè no ho entenem, perquè no es porta, de vegades perquè no hem après a fer-ho... Respondre Jesús passa per formar-nos, entre altres coses, en l'enteniment i en la caritat. 

Formar-nos i cuidar les nostres relacions, viure-les d'una manera altruista i generosa, des de la reconciliació sincera (encara que faci mal) i l'amor entregat (fins i tot amb les seves limitacions)... Acostar-se a altres realitats, deixar-se tocar per elles, embrutar-se les mans i sentir-se afectat ... exposar-se, arriscar-se, sent conscients de per què ho fem, de què ens mou, i des d'aquí llegir-lo, rellegir-lo, aprendre... Cada moment és una oportunitat per a formar-nos en la caritat i entrenar-nos en l'amor: a estimar s'aprèn estimant. 

Conèixer Jesús ens porta a seguir-lo, a seguir-lo de prop per conèixer-lo més, per estar amb Ell. Vols seguir Jesús? 

Tants homes i dones han dit SÍ. Noms d'ahir, i d'avui, i noms de demà de tants com es llancen a seguir-te.

Va dir el Senyor a Abraham: 
"Surt de la teva terra, de la casa del teu pare, cap al país que jo t'indicaré. Faré de tu un gran poble, et beneiré ". I Abraham va sortir (Gn 12,1-4). 
El Senyor em diu avui a mi ... 
Endinsa't en la terra de l'amor, la justícia i la pau que et vull mostrar ... 
I li va dir a Moisès:
"He vist l'opressió del meu poble i conte amb tu per alliberar-los, i et enviament. Jo estic amb tu "(Ex 3,7 ss). 
I el Senyor em diu avui a mi ... 
Compto amb tu per sembrar llibertat, per trencar alguna que altra cadena, per portar la meva tendresa als que estan trencats, als que estan sols, als més petits ... jo estic amb tu.
El Senyor li va dir a Jeremies: 
"Abans de formar-te en el ventre et vaig escollir, abans de sortir del si matern et vaig consagrar i et vaig nomenar profeta () no diguis que ets un noi, que a on jo t'enviï aniràs, el que et mani els diràs, i no tinguis por, que jo sóc amb tu" (Jer1,4-ss)
I avui potser a mi em diu. 
T'he triat, ets tan especial, tan únic per a mi, vés, escampa la meva paraula, que tu pots ser la meva veu. És que tots aneu a deixar de proclamar la Bona Nova?
L'àngel li va dir a Maria: 
"Concebràs, i donaràs a llum a un fill, li diràs Jesús. Serà gran i portarà el títol de Fill de l'altíssim () Maria va dir: Sóc l'esclava del Senyor, que es compleixin en mi les teves paraules "(LC1) 
I jo em dic a mi mateix:
"També el Senyor pot fer obres grans a mi i per mi ... També la meva vida pot ser un cant d'alegria, la meva vida pot seguir una lògica que dóna la volta a tot, i transforma el món i les vides en un lloc millor. Com no dir: "Faci's?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada