Translate

dissabte, 6 de setembre del 2014

Un nou curs (pregària d'inici de curs)

Bata nova, llibres nous o reutilitzats, motxilles per guardar-los ... Mares i pares que diuen adéu a la porta de l’escola o des de casa als fills que inicieu un nou curs. Nous i antic companys, nous mestres i professors, nova aula ....
Un nou curs que comença. Un curs que cal que ens l’agafem amb:
  • Esforç, els avis sempre ho diuen que per aconseguir allò que més ens costa ens cal esforç. I que l’esforç demana constància, paciència, a vegades sacrifici i , sobretot, concentració. Jesús, tu també vas anar a l’escola i vas haver d’aprendre moltes coses amb esforç. Et demanem que sapiguem tenir paciència i constància en la nostra feina, i que ens esforcem en tots els àmbits del nostre caminar. Gràcies!
  • Treball, ensenya’ns a treballar bé, amb il·lusió, amb ganes, amb entusiasme. Ensenya’ns a treballar pensant en ens altres, com Tu, que vas crear-ho tot pensant en nosaltres. I ensenya’ns a alegrar-nos de cor per tota la nostra feina ben feta!
  • Il·lusió, sabem que estem a l’inici de curs, i que aquest ens portarà fenia, que no serà una tasca gens fàcil, però la força que ens dóna la teva Paraula i el teu amor ens reconforta i ens il·lusiona. Comencem amb moltes ganes, molts objectius a aconseguir, ajuda’ns a ser constant, a no defallir i mantenir-nos forts en el camí.
  • Participació, el curs no el fem sols, és un curs presencial, de cada dia, de veure’ns, escoltar-nos, olorar-nos, sentir-nos, estimar-nos, plorar junts, riure plegats, aprendre els uns dels altres... Això no ho podem fer sols, cal que participem tots junts fent comunitat, fent que la paraula “nosaltres” tingui plenament sentit.
Ens posem, Senyor, en marxa un curs més. Amb les pors i amb els neguits de sempre,
però també amb les il·lusions renovades, i amb l’esperança que la teva empenta ens animarà a calar de nou les xarxes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada