Translate

divendres, 3 de juny del 2016

VOLDRÍEM VEURE JESÚS

I tant que el voldríem veure!

Qui ens podria dir on és, precisament ara que sembla que la violència i el cinisme s’ha apoderat d’una part important del nostre món? 

I tant que el voldríem veure!

Aquells grecs, segon ens diu l’evangeli, sentien una gran curiositat per veure Jesús. Li van demanar als seus deixebles; i ells li van preguntar al Mestre: aquí hi ha uns grecs que pregunten per tu, diuen que et volen veure. 

Cap a on hem de girar els ulls per veure’t, Jesús? 

Cap al Nord, potent i cregut amb els seus enginys i la seva força, tan buida i buidadora ?. Cap al Sud, de la fam, el SIDA, la corrupció i tantes possibilitats avortades?. Cap a l’Est, amb els “tigres” econòmics ?. A l’Oest, potser, de les pistoles i el cops de porta en els bars? 

Dons si. Als quatre punts cardinals de la nostra humanitat, com la creu: Oest, Est, Sud i Nord ens cal girar als ulls si volem veure Jesús. Evident, que miris on miris hi trobaràs misèria... i evident, que miris on miris hi trobaràs dignitat. Molta més dignitat que misèria. 

No deixis de mirar i deixat impactar. No tanquis el teus ulls a res humà: a cossos bells i als cossos desfets per les bombes, als que només pensen en els altres i aquells que estan capficats en ells mateixos, als que callen i els que protesten, uns i altres, de tots colors i mentalitats, els que neixen i els que moren, els que ara riuen i demà deixaran de fer-ho. 

Mira, mira i que tanta humanitat faci el teu cor més sensible. 

Voldríem veure Jesús!

Els grecs aquells, d’entrada, es varen trobar amb un home. No sabem si esperaven quelcom més. Però el que veien i escoltaven era un home. 

Si volem veure Jesús, mirem la nostra humanitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada