Translate

dilluns, 16 de març de 2015

Un nou curs

És el nostre camí, la nostra aventura, una aventura que val la pena viure. Pensem en totes les aventures que podem arribar a viure al llarg de l’any: l’inici del curs, la tria de noves assignatures, escriure per primer cop, el primer bolígraf, el primer bany a la piscina, la selectivitat, les convivències, la visita a un museu, la pregària del matí ... cada fet, cada moment de la nostra vida poden ser petites aventures en les quals tots hi som.

L’aventura no la vivim sols, la vivim plegats en comunitat. Us heu fixat mai que la paraula comunitat està formada per la unió de comú i d’unitat? Les autèntiques comunitats formen una veritable unió. Les primeres comunitats que seguien els ensenyaments de Jesús ho tenien tot en comú, els que treballaven el camp ho donaven tot a la comunitat perquè fos repartit, els que comerciaven donaven els guanys a la comunitat per tal que ho fes servir com millor cregués. Però no només feien junts les coses de cada dia, sinó que també quan llegien les escriptures ho feien junts, quan pregaven ho feien junts, quan celebraven la seva fe ho feien junts. I tot ho feien junts perquè tenien molt clares les paraules de Jesús: “que ens estimem els uns als altres tal com jo us he estimat” (Jn 13,34). Per poder viure l’aventura hem de viure en comunitat. Tinguem clar que “no és pot seguir Jesús en solitari” (Benet XVI JMJ 2011)

Hi haurà moments de desànim, i veurem que de vegades en l’aventura no avancem, però recordem que Déu ens diu que “tot és possible” (Lc 18,27) Estarem cansats, no podrem més, però Ell ens diu “Jo t'alleujaré” (Mt 11,26-30). I alguns cops veurem algú tip i fart de tot que ens diu que ningú l'estima, recordem-li que Déu diu: “Jo t'estimo” (Jn 3,16; 13,34). I quan estiguem confosos i no sapiguem on anar, escoltem al qui sempre és al nostre costat que ens diu: “Jo t'ensenyaré el camí” (Pr 3,5-6). Perquè encara que creguem que no podem més, “tot és possible” (Fl 4,13).

Viu, en l'aventura tots hi som,
estiu, hivern,
primavera, dolça tardor.
Inclemències, temporals,
fred i calor.
No tinguis por.
Ell sempre és al nostre costat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada