Translate

dissabte, 21 de juliol del 2012

PENTECOSTA


PENTECOSTA

Per Pentecosta, els cristians celebrem que l’Esperit de Déu , de Jesús està amb nosaltres.

Hola avi! Avui a catequesi hem parlat de Pentecosta!
Què hi ha per berenar?
Hola Martí! Mira a la cuina que l’àvia l’ha deixat preparat. I què, com ha anat ?
Hem llegit un text dels Fets dels Apòstols 2, 1 -13 i ens han explicat un munt de coses: comunitat, Esperit Sant, la força, el vent, ser testimoni...
Noi, com es nota que vas al grup dels grans!
Ha sigut “xulíssim” quan la Marta, la meva catequista, ens ha dit que l’Esperit de Déu, de Jesús, fa que les persones visquem la vida de cada dia al ritme de l’amor de Déu.
En Martí va continuar explicant:
Primer ens hem quedat callats, però després hem començat a parlar tots a l’hora. La Clara s’ha posat a cantar: “Viu al ritme de l’amor” (ja la coneixes , avi, s’anima sola!), la Bet deia que si l’Esperit ens mou havia de ser la melodia i no el ritme, la Mireia el so, el Xavi  les notes...
Hem organitzat un ” follón” que han vingut els del grup del costat a preguntar què passava. I la Marta ha contestat, somrient per sota el nas: “l’esperit, que ho mou tot!”
M’ho imagino! – va dir l’avi, somrient. - Quina colla! Poc a poc anireu traient l’entrellat, però és ben cert que l’Esperit ens porta a viure. I quan es viu estimant com Jesús estima... i tant que tot es mou! I tant que tot canvia!
Jesús, gràcies per ser el meu amic i ajudar-me a descobrir l’Amor de Déu.
Els dies de festa
Els dies de festa que passem amb la família són dies plens de joia i d’ estones molt especials.
A vegades ens quedem a casa i juguem tots junts, d’altres anem a casa els avis, a casa els padrins, d’altres anem a la muntanya a buscar bolets, com la Meritxell, o a passejar i potser d’altres anem al mar i correm per la platja i busquem petxines.
Fem el què fem, hem de sentir que una manera de santificar les festes és precisament aquesta, estar la família junta i fer tot allò que durant la setmana no tenim temps.
Jesús tu també vas ser nen i vas tenir una família amb qui compartir la teva vida, les teves hores. Ajuda’ns a saber valorar les persones que formen la nostra família.
Fes que aprenguem a relacionar-nos amb cadascuna d’elles.
Volem ser feliços i fer feliços els altres.
Jesús, gràcies pel teu exemple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada