Translate

dimarts, 17 de juliol del 2012

MOISÈS, L’ALLIBERADOR DELS OPRIMITS


MOISÈS, L’ALLIBERADOR DELS OPRIMITS

Van passar més de 500 anys des que els dotze fills d’Israel (Jacob) van instal·lar-se  a Egipte. Amb els anys els israelites van multiplicar-se tant que el Faraó que regnava, per por que dominessin el seu país, els va esclavitzar i va decidir eliminar els nens.
Una dona israelita  va aconseguir salvar el seu fillet que va ser adoptat per la filla del Faraó, li va posar el nom de Moisès que vol dir:  “Salvat de les aigües” i l’educà al palau.
Quan Moisès va ser gran i va saber que era israelita va anar a viure amb els seus. Un dia va sentir que Déu li demanava que alliberés el poble d’Israel de l’esclavatge i els portés a la Terra Promesa. Moisès va dir al Faraó: “El Déu d’Israel vol que deixis sortir d’Egipte el seu poble” El Faraó s’hi va negar i Déu va castigar el poble egipci amb un seguit de desgràcies, en forma de plagues, fins que el faraó els deixà marxar.
La fugida d’Egipte va ser llarga i difícil. Van travessar les aigües del mar Roig, van caminar pel desert i durant 40 anys van viure el seu èxode fins que van arribar a la Terra Promesa. Pel camí van fer un pacte d’aliança amb Déu: es van comprometre a complir els seus manaments, a canvi Déu els protegiria de qualsevol perill

Durant tot el temps que van caminar pel desert, els israelites van prometre d’obeir Déu, però el van desobeir moltes vegades. Cada cop que es penedien, Déu els perdonava. Així van arribar a la Terra Promesa per Déu.
Jesús, nosaltres volem viure com tu ens manes, però no sempre ho fem; a vegades desobeïm i no ens portem bé. Et preguem ens perdonis.
La nostra Terra Promesa és arribar a ser bons i generosos, respectuosos i justos. És arribar a estimar els altres com tu ens vas ensenyar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada