Translate

dissabte, 21 de juliol del 2012

LA DIADA DE CORPUS


LA DIADA DE CORPUS

Avui és un dia molt especial en el que es commemora l’ Eucaristia.
Amb l’arribada del dia de Corpus sembla que comença l’estiu de veritat i les vacances ja són molt més a prop perquè comencen les festes que s’escampen al llarg de tot l’estiu: Sant Joan, Sant Pere, Sant Jaume, les Festes Majors de tots el pobles i poblets, ... l’alegria i les trobades familiars festives estan assegurades.
Avui és dia de catifes de flors, enramades,  processons i la presència al carrer de tota mena de capgrossos, bestiari i gegants.
L’ou com balla, que el podem contemplar a molts dels claustres de les nostres esglésies, suposa l’encant d’un ou buit per dins que balla damunt d’un brollador gràcies a la continuïtat d’un rajolí d’aigua i, que així que cau, mira de tornar a rodolar fins que es torna a enlairar.
Després de veure tanta festa, tantes flors i tanta gent m’han vingut ganes de donar gràcies per l’alegria que les persones demostrem quan estem juntes celebrant el nostre amor a Jesús.
Jesús, som molts els que t’hem trobat i que et volem seguir en el camí d’amor i de generositat que ens has ensenyat. Ser amic teu ens porta molta alegria i dóna sentit a les nostres vides. Gràcies per estar sempre amb tots nosaltres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada