Translate

diumenge, 22 de juliol del 2012

JUSTÍCIA - 2


RECOMANCIONS A TOTHOM

Estigueu a punt, doncs! Poseu-vos el cinturó de la veritat, revestiu-vos amb la cuirassa de la justícia, estigueu ben calçats, a punt per a anunciar l'evangeli de la pau. Poseu-vos sobretot l'escut de la fe, capaç d'apagar tots els dards encesos del Maligne. Preneu el casc de la salvació, i l'espasa de l'Esperit, que és la paraula de Déu. (Ef 6,14-17)

JESÚS DEIA EL QUE CREIA JUST

Jesús no parlava segons el gust de la gent, sinó que deia el que creia just, segons Déu. Això li va provocar l’enemistat amb moltes persones del seu entorn, a les que criticava la seva conducta.
Va tenir el coratge de bolcar les taules dels mercaders i les parades dels venedors de coloms al temple. Els grans sacerdots es van enfadar i buscaven com podrien fer-lo callar.
Jesús no buscava l’enemistat, actuava tal com sentia que el Pare li demanava, tot acomplint la seva missió.
Jesús  assumia que les seves paraules i actituds no acontentaven tothom i que al manifestar-se tal com era li provocava enemics. Nosaltres hem de tenir també el coratge necessari per presentar-nos tal com som, obertament. Però hem de saber veure la part del conflicte que surt de nosaltres mateixos, quan som incapaços d’escoltar i comprendre l’altre. Hem d’examinar detingudament si hem estat durs de cor i hem ferit l’altre.
Jesús, dóna’m llum per saber quan he de mantenir una enemistat i acceptar-la i quan haig d’entendre l’altre i estar disposat a un compromís. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada