Translate

dijous, 19 de juliol del 2012

JESUS DE NATZARET 7aC – 30 dC


JESUS DE NATZARET 7aC – 30 dC

Jesús va néixer 7 o 6 anys abans de la nostra era a Betlem i va créixer a Natzaret, un petit poblet de Galilea que devia tenir de 100 a 150 habitants. La seva mare es deia Maria i el seu pare Josep
Quan tenia una trentena d’anys es traslladà al país del riu Jordà, on Joan Baptista el batejà. Més tard anà a Cafarnaüm i començà la seva activitat pública. Quan Joan, l’any 28, va ser empresonat, Jesús va començar la seva pròpia missió a Galilea. Un any més tard, vers la festa de la Pasqua jueva, pujà a Jerusalem. Allà predicà en el temple i expulsà els mercaders del recinte sagrat. Amb això va provocar els que treien negocis del temple que es van convertir amb els seus enemics.
La primavera  de l’any 30 Jesús és penjat a la creu i mor la vigília de la festa de Pasqua. Els seus deixebles que el van experimentar com a viu i ressuscitat, se’n tornen altra vegada a la Galilea on continuaran el camí començat per Jesús i que nosaltres també volem seguir.
Aquesta és la primera de les pregàries que ens ajudaran a conèixer Jesús. Amb ella volem fer present el Jesús que va viure fa 2.000 anys i que ens ha d’ajudar a trobar el nostre estil de vida.
Jesús, tu vas ser un home bo que es va preocupar pel altres, ajuda’m a ser sensible a tot allò que passa al meu entorn i a ser capaç d’actuar sense por.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada