Translate

diumenge, 22 de juliol del 2012

FRATERINITAT


Fraternitat. Ser fratern no és res més que tractar l’altre com un germà.  Veure’l com un germà, com un ésser unit a la teva pròpia existència. Vol dir tractar-lo de tu a tu, sense fer-li cap discriminació, respectant la seva llibertat, la seva autonomia, el seu fer de cada dia, i si té dificultats en el seu camí, ajudar-lo, ser-li un punt de recolzament per a poder seguir avançant. I això ens suposa un esforç. No és gens fàcil tractar al desconegut com a un propi germà. La fraternitat és la que ens permet sentir-nos units, lligats als altres i ens ajudarà a ser més solidaris, caritatius, atents ...

ETS EL MEU GERMÀ!

Perquè:
Ets com un llaç que uneix,
però no empresona...
Ets com un estel que em guia,
però no m’enlluerna...
Com una font que apaga la set,
però que no ofega...
Com una llar de foc, que escalfa,
però sense cremar...
Ets mirada propera i atenta,
però que no jutja...
Ets paraula que amonesta,
però que no condemna...
Ets com una mà que acompanya,
però sense forçar mai...
Ets com un oasi que reanima,
però que no enganya...
Tens un cor que estima molt,
però sense exigir mai res...
Ets tendresa que protegeix,
però que no lliga mai...
Perquè ets imatge del Déu que estima;
sense esperar res a canvi...
Per tot això i molts més:
Ets el meu germà!

DISCURS D’ESTEVE

L'endemà comparegué mentre uns es barallaven i mirà de posar pau entre ells dient: -¿No veieu que sou germans? Per què us feu mal l'un a l'altre? (Ac 7,26)

LA NOVA VIDA EN CRIST

Estimeu-vos afectuosament com a germans, avanceu-vos a honorar-vos els uns als altres. Esforceu-vos a ser sol·lícits. Sigueu fervents d'esperit, serviu el Senyor. Que l'esperança us ompli d'alegria. Sigueu pacients en la tribulació, constants en l'oració. Feu-vos solidaris de les necessitats del poble sant. Practiqueu amb deler l'hospitalitat. Beneïu els qui us persegueixen. Beneïu, no maleïu. Alegreu-vos amb els qui estan alegres, ploreu amb els qui ploren. Viviu d'acord els uns amb els altres. No aspireu a grandeses, sinó poseu-vos al nivell dels humils. No us tingueu per savis. No torneu a ningú mal per mal; mireu de fer el bé a tothom. Si és possible, i fins on depengui de vosaltres, estigueu en pau amb tothom. (Rm 12,10-18)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada