Translate

diumenge, 22 de juliol del 2012

FELICITAT - 1


Goehthe deia que la felicitat no és fer el que ens agrada, sinó que ens agradi el que fem. Leopardi deia que la felicitat rau en la ignorància de la veritat. Schopenhauer deia que el que és essencial per a la felicitat en la vida és el que un té en ell mateix. Es fa molt difícil dir que és la felicitat. Potser és més fàcil dir el que ens impedeix ser feliços. No podrem ser feliços si tenim por, si anem estressats, si no sabem controlar la nostra ira, si no tenim amics, si la nostra autoestima és molt baixa, si no sabem dir que no quan és que no, si no estimem i no ens estimen ... Així que per tenir la felicitat i poder-la valorar ens cal molta feina. Però és un valor que l’hem de tenir ben present a l’hora de fer qualsevol camí. Fer camí sense ser feliç, no és fer camí.

EL DARRER MISSATGE DE B.P.

Recordeu bé aquests mots seran els últims que sentireu de mi.
He tingut una vida molt feliç, i voldria que també la tinguéssiu cada u de vosaltres.
Jo crec que Déu ens posà en aquest món tan bell per a ser feliços i gaudir de la vida. La felicitat no s’obté pas fent-se ric, ni tan sols reeixint en la carrera ni satisfent tots els gustos. Un bon pas cap a la felicitat és fer-se sà i fort mentre sou nois, perquè pugueu ser útils i, per tant, gaudir de la vida quan sigueu homes.
L’estudi de la natura us demostrarà quantes belleses i meravelles ha posat Déu en el món que gaudiu. Acontenteu-vos amb el que hàgiu aconseguit i feu tot el possible per a conservar-ho. Mireu el cantó bo de les coses, i no pas el dolent.
Però el camí autèntic per arribar a la felicitat és fent feliç a l’altre gent. Procureu deixar aquest món una mica millor de com l’heu trobat, i quan us arribi l’hora de la mort, podreu morir feliços pensant que no heu malgastat el temps, sinó que heu fet tot el que heu pogut. Estigueu sempre a punt per a viure feliços i per a morir feliços, sigueu fidels sempre a la vostra Promesa escolta –àdhuc quan ja no sigueu nois- i Déu us ajudarà. El vostre amic,
Baden-Powell
(la promesa escolta diu així: Pel meu honor, prometo que faré tot el possible per acomplir el meu deure envers Déu i el meu país; per ajudar a altres persones en tot moment; per obeir la Llei Escolta.)

LES BENAURANCES

En veure les multituds, Jesús pujà a la muntanya, s'assegué, i se li acostaren els deixebles. Llavors, prenent la paraula, començà a instruir-los dient:
Feliços els pobres en l'esperit: d'ells és el Regne del cel!
Feliços els qui ploren: Déu els consolarà!
Feliços els humils: ells posseiran la terra!
Feliços els qui tenen fam i set de ser justos: Déu els saciarà!
Feliços els compassius: Déu se'n compadirà!
Feliços els nets de cor: ells veuran Déu!
Feliços els qui treballen per la pau: Déu els anomenarà fills seus!
Feliços els perseguits pel fet de ser justos: d'ells és el Regne del cel!
Feliços vosaltres quan, per causa meva, us insultaran, us perseguiran i escamparan contra vosaltres tota mena de calúmnies! Alegreu-vos-en i celebreu-ho, perquè la vostra recompensa és gran en el cel. També així van perseguir els profetes que us han precedit (Mt 5,1-12)

Jesús li diu: --Perquè m'has vist has cregut? Feliços els qui creuran sense haver vist! (Jn 20,29)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada