Translate

dissabte, 21 de juliol del 2012

DIES DE CONVIVÈNCIA


DIES DE CONVIVÈNCIA

Casals d’estiu, colònies, campaments... Quan els pares encara treballen i nosaltres ja hem acabat l’escola  comença el temps de convivència amb gent diferent.
Durant el curs hem estat amb els companys i els amics de l’escola, però quan arriben les vacances les coses canvien, el ritme és diferent i les persones amb les que passem el dia, també.
Jocs, aigua, esport, treballs manuals, pintura... sigui el que sigui que ens toqui fer, segur que ho fem en companyia. Si ens quedem a casa també canviem de persones, potser l’àvia, un cangur o la veïna del 5è , tant és.
Són dies ens els que hem de fer l’esforç de relacionar-nos i conviure amb persones que potser coneixem poc i a les que ens pot costar una mica d’acostar-nos-hi. A vegades caiem en la temptació de fer tries i de dir-nos:
 -Aquest em cau bé i aquest altre no m’agrada gens, sense donar cap oportunitat de mostrar-se cadascú tal com és
Ningú no és  perfecte i el contacte amb els altres ens pot ajudar a adonar-nos-en  i a acceptar que tampoc nosaltres no ho som. Tots som imatges de Déu, però cadascú n’és un reflex diferent perquè cada persona  humana és única, original, irrepetible. Cada persona humana és un tresor a descobrir. Aprofita aquests dies, són una bona ocasió.
Pare,
Gràcies per la diversitat de persones que formem el món. Ajuda’m a descobrir el tresor que amaguen dins el meus nous companys i a que jo sigui capaç de donar-me a conèixer a ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada