Translate

diumenge, 22 de juliol del 2012

APRENDRE A ESCOLTAR

Quan el bisbe d’Imus (Illes Filipines) es va asseure un aplaudiment sincer i generós va ratificar les seves paraules. Saps què va dir? Doncs, molt senzill, que cal aprendre a escoltar i que Déu també escolta.
Si escoltem proclamem la Paraula de Déu, si la llegim a casa, si intentem desxifrar-ne el sentit i considerar la seva doctrina, si fem pregàries al matí o la tarda i, al final, no escoltem.... quin fracàs !!
Deia el bisbe que molts dels problemes de la nostra societat, de les famílies, de les empreses, del món social i polític són deguts a que la gent no escolta. Amb prou feines hom ha començat a parlar ja ens sembla que sabem el que vol dir, ja el cataloguem.... no escoltem, no acollim, anem a la nostra, tenim un soroll intern massa fort per acceptar el que ens diuen ni que sigui per uns moments, i donar, així, amable entrada a l’opinió, als sentiments, al clam dels altres. Aquesta nostra cultura és la del tot soroll i poca escolta.
I quan preguem parlem massa, llegim massa, recitem massa, repetim massa, pensem massa, demanem massa.....i escoltem poc, acollim poc, ens obrim poc. Llàstima !!
Déu intenta donar-se. A vegades de manera directa, altres mitjançant la Paraula, altres a través d’allò que passa: les persones, les opressions, les joies i els dolors, els conflictes, la bellesa i l’acció de gràcies. Quasi tot ens rellisca perquè som d’una cultura d’escoltar poc,  i preguem en el marc de la nostra cultura. 
Santa Joana ja ho deia quan pregava la nit del Císter, i així ens ho va ensenyar. “Parla que la teva serventa t’escolta”.
Pare, ajuda’ns a què durant aquest curs aprenguem a escoltar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada